THE PROJECT

Read details about the project!

OUR TEAM

Meet our team members!

ESPA
Pindos-bio.gr

Objective of the project

Η ανεύρεση Πρωτοποριακών “Ιχνηλατών” βασισμένων σε Νέους Δείκτες για τον Ορισμό Συστημάτων «Ελεύθερης Βοσκής». Μέσω της ανεύρεσης βιοχημικών ποσοτικών δεικτών, στον ορό και στο μυϊκό ιστό των πουλερικών που θα διαφοροποιούν τα «ελεύθερης βοσκής» με τα συμβατικά. Η έρευνα επεκτάθηκε και στην εξέταση της επίδρασης του εμπλουτισμένου με βότανα διατροφικού περιβάλλοντος της κότας ελευθέρας βοσκής, στα επίπεδα της αντιοξειδωτικής κατάστασης και συνεπώς στις αποδόσεις, την ποιότητα του σφάγιου, στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, αλλά και σε ορισμένες βιοχημικές και ανοσοχημικές παραμέτρους του ορού αίματος των κοτόπουλων.

Objectives of the research

a) development of methods, mechanisms and tools for verifying the authenticity of free-range chickens and protecting consumers from fraud or adulteration of high-added food, as well as

β) η δημιουργία μιας καινοτόμα διατροφικής μεθόδου εκτροφής κοτόπουλου, μοναδικής σε εθνικό επίπεδο, οδηγώντας σε αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας και σε παραγωγή υψηλής αξίας τελικών προϊόντων με εξαγωγική βαρύτητα.

Pindos-bio.gr

THE PARTNERS

Of the Development Project

The Biochemistry Laboratory, in collaboration with the Research Laboratory of Peptide Chemistry of the University of Ioannina, the Immunology Laboratory of the Hellenic Pasteur Institute, and the APSI "PINDOS", are the project organizers. Read more about the partner's contribution to the project at the following link.

Ioannina Agricultural Poultry Cooperative «PINDOS»

APSI"PINDOS"

ΠΙΝΔΟΣ
Hellenic Pasteur Institute

HELLENIC PASTEUR INSTITUTE

Παστέρ